Zeilen op het IJsselmeer en op de Waddenzee met een platbodem

Voorbeeld: Routesuggestie een week zeilen op het IJsselmeer Voorbeeld: Routesuggestie een week zeilen op het IJsselmeer

Rondje IJsselmeer, 7 dagen onderweg met een platbodem

Het IJsselmeer ontstond door het afsluiten van een deel van de Zuiderzee. De Afsluitdijk werd voltooid op 28 mei 1932 en de officiƫle naamsverandering vond plaats op 20 september 1932. Het meer werd genoemd naar de rivier de IJssel, die erin uitmondt.
Het IJsselmeer is het grootste meer van Nederland. Het heeft een oppervlakte van 1100 km². Door de aanleg van de Houtribdijk (1976) werd het Markermeer met rond 700 km² grote afgesplitst van het IJsselmeer. Twee sluizen bij Enkhuizen en Lelystad verbinden die meren.

Overnachtingsplaatsen:
1. nacht: Workum
2. nacht: Medemblik
3. nacht: Hoorn
4. nacht: Monnikendam
5. nacht: Enkhuizen
6. nacht: Stavoren
7. nacht: Makkum
Lemsteraak Rosshouck, Lemsteraak Bellefleur, Lemsteraak Elisabeth Lemsteraak Rosshouck, Lemsteraak Vrouwe Franciska, Lemsteraak Elisabeth

Het IJsselmeer is het meest populaire Nederlandse vaar- en zeilgebied. Het biedt vele mooie havensteden langs de kusten. Afhankelijk van de windrichting kunnen watersporters uit verschillende doelen/havens waar ze naar toe kunnen varen en zeilen,een keuze maken.
Het voorstel van het hierboven beschreven, is bedoeld voor een week zeilen op het IJsselmeer en het Markermeer en is voorzien van aantrekkelijke bestemminghavens.

Meer routesuggesties