Zeiljacht Aaltje Engelina huren voor zeilevents

Aaltje Engelina met grootzeil en fok onderweg op de waddenzee Aaltje Engelina met grootzeil en fok onderweg op de waddenzee

Indeling en uitrusting van het schip

Na jaren van restauratie en ombouw ( bekijk de documentatie op www.aaltjeengelina.nl) is deze klassieke zeiler klaargemaakt om met u mooie zeilvakanties te kunnen beleven. De klassieke ambiente van het interieur met veel massief mahonie en massief grenen hout in wit en grijs geschilderd geeft een gezellige en autentieke sfeer. De slaaphutten zijn allemaal voorzien van warm en koud stromend water, 220 volt, voldoende hang- en legkasten, en centrale verwarming waarop u uw handoeken lekker warm kunt maken. en 220 volt. Er zijn twee douche toilet units, beide voorzien van centrale verwarming 220 volt en een wastafel met warm en koud stromend water. In het voorste gedeelte van het schip vindt u een salon met lage banken en tafels, in het achterste gedeelte de keuken met een grote zithoek waar gezellig met elkaar gegeten kan worden. De keuken is uitgerust met een 4-pits electrisch kooktoestel, vaatwasser, oven, grote koelkast ... .

Indeeling zeiljacht Aaltje Engelina Indeling zeiljacht Aaltje Engelina

Moderne takelage op traditioneel zeilschip

De tuigage van de Aaltje Engelina is voorzien van allerlei mogelijkheden om de zeilen met de hand of met elektrische lieren te bedienen. Hierdoor is ze voor de sportieve groep, die actief bezig wil zijn, maar ook voor de groep die zich wil laten zeilen, het juiste schip. De lieren zijn zowel op de hand als elektrisch te bedienen, de zwaarden gaan elektrisch om laag en omhoog en het grootzeil is voorzien van Lazy Jack, waardoor deze in een handomdraai opgedoekt is.
Op de Aaltje Engelina gaat het er om dat in- en ontspanning hand in hand gaan met wat u als gast ervan verwacht.

Aaltje Engelina onderweg op het wad Aaltje Engelina onderweg op de waddenzee

Zeilen op de waddenzee, de friesche binnenwateren en op het IJsselmeer

Laat uw vakantie beginnen; zeil mee aan boord van een prachtige stevenaak op het IJsselmeer en de Waddenzee! Waar u ook heen vaart, uw vakantie klipper betekend plezier voor iedereen. Als de schipper zijn instructies heeft gegeven, dan worden de trossen losgegooid en kan de vaartocht beginnen.

De zeilvakantie omvat:

• Huur schip voor exclusief eigen groep
• Gebruik goed uitgeruste keuken voor 12 personen
• Overnachten in 5 hutten met 4x 2 en 2x 1persoonsbedden, er zijn ook 3-persoons hutten mogelijk, max. 12 personen
• De schipper staat u ten dienst en geeft zeiluitleg
• Overleg schipper betreft uw wensen over vaarprogramma en -bestemming
• Vaartocht door een bijzonder natuurgebied, het werelderfgoed Waddenzee
Samen met de schipper vaart u het schip dit betekend dat de groep op aanwijzing van de schipper meehelpt bij het reilen en zeilen tijdens de zeiltocht. Enige ervaring is niet vereist maar wel mooi meegenomen. Aaltje Engelina droog gevallen op een zandbank Aaltje Engelina droog gevallen op een zandbank Zeilschip AALTJE ENGELINA